Cafuné, Barbara Raes

Karakters - Filosofie en literatuur in zakformaat


De nood is groot


Zachtjes strelen door het haar van je geliefde, keimooi is dat Braziliaans-Portugese woord Cafuné. Zo ook het verslag van een persoonlijke zoektocht naar zingeving en vertroosting, het speelveld van kunst, zorg en rituelen. Barbara Raes is een professionele afscheidsnemer. Onder de naam van Beyond the Spoken creëert ze nieuwe rituelen die mensen ondersteunen bij kantelmomenten in het leven. Barbara focust op afscheid in verschillende vormen: bij overlijden, voor niet-erkend verlies, afscheid van gezondheid… De nood is groot.


Rituelen kunnen helpen om de natuurlijke verbinding van 'samen zijn' terug te vinden, om het sociale gemeenschapsgevoel te versterken en om betekenis te geven aan onze plek hier in deze wereld.

Een kwestie van opnieuw te leren kijken


Geleidelijk aan zoekt ze antwoorden op vele vragen: wat zijn zingevende rituelen? Wanneer ‘werken’ ze? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaan ze? Wanneer vinden ze het juiste ritme? 'Het is het verslag van een reis waarin velen zich zullen herkennen: zoekers, verbeelders, kunstenaars, verhalenvertellers en geëngageerde zielen die zich soms uitgeblust kunnen voelen door de onmacht in het zoeken naar andere toekomstmodellen. Een zoektocht naar vertroosting.'

Feeling loss is part of love. That's te deal. Ignoring loss is ignoring love - Elisabeth Kübler-Ross


Cafuné van Barbara Raes is uitgegeven bij Academia Press. 52 blz. ISBN 9789401447737


Inhoud en proloog
.pdf
Download PDF • 560KB

https://beyondthespoken.be
2 views0 comments

Recent Posts

See All